Államháztartási mérlegképes könyvelő (OKJ 55 344 02)

image
Vezető beosztásban dolgozol a költségvetési szférában, de még nem rendelkezel államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel? Munkakörödhöz előírták ennek a szakképesítésnek a megszerzését? Akkor kezdd a tanulást nálunk!

Válaszd az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést, ha:

  • szereted a hivatalok világát,
  • rendelkezel középfokú szakmai előképzettséggel (pl. pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási és bérügyintéző vagy pénzügyi termékértékesítő szakképesítés),
  • tovább szeretnél lépni és költségvetési intézményben szeretnél dolgozni,
  • már rendelkezel mérlegképes könyvelő szakképesítéssel, de tudásod szeretnéd kiterjeszteni a költségvetési szférára is,
  • közgazdászként szeretnél továbbfejlődni,
  • állami karrierre vágysz.

Mivel foglalkozik az államháztartási mérlegképes könyvelő?

Az államháztartási mérlegképes könyvelő a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben, illetve az államháztartási számviteli jogszabályban meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését végzi, költségvetési beszámolót készít. Ellátja hatálya alá tartozó államháztartás szervezeteinél mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Kialakítja a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás- és a beszámolókészítés rendszerét, módszerét  - ideértve a belső információs rendszert is.

Hol tudok elhelyezkedni ezzel a szakképesítéssel?

Az alábbi pozíciók várnak: számviteli ügyintéző, analitikus könyvelő, főkönyvi könyvelő, számviteli előadó, pénzügyi ügyintéző, bérszámfejtő, pénztáros, számlaellenőr, adóügyintéző, hatósági ügyintéző, analitikus könyvelő, bérelszámoló, készlet- és anyagnyilvántartó, számviteli egység vezetője, könyvelő, kontroller, belső ellenőr, szervezetirányítási vezető.

Kapcsolódó képzések

image
Adótanácsadó (Budapest)

A jól képzett adótanácsadó tanácsaiért már most is sorban állnak a cégek, legyél Te a következő keresett és jól kereső adótanácsadó.  Ha nincs időd évekig az iskolapadban ülni, iratkozz be most adótanácsadó képzésünkre!

image
Vállalkozási és bérügyintéző

Fontos, hogy mielőbb szakmát szerezz? Diploma és nyelvtudás nélkül szeretnél biztos állást? Jól bánsz a számokkal és az adminisztrációban is otthon érzed magad?  Akkor használd ki ajánlatunkat, válaszd a Vállalkozási és bérügyintéző tanfolyamunkat!

image
IFRS mérlegképes könyvelő

Piacképes szakmát szeretnél? Nagy nemzetközi cégeknél szeretnél elhelyezkedni? Tudtad, hogy kormányhatározat szerint bizonyos cégek a magyar számvitel alapján készített beszámoló helyett nemzetközi pénzügyi standardok alapján (IFRS) könyvelnek?  Végezd el az IFRS mérlegképes könyvelő tanfolyamot, és nem lesz kihívód az állásinterjún.

image
Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Egy tanfolyammal három képesítés? Igen! A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzéssel három részszakképesítést (pénzügyi ügyintéző, számviteli ügyintéző, pénzügyi projektmenedzser asszisztens) szerezhetsz meg. Fektess be a jövődbe, tanulj szakmát nálunk!

image
Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző

Tudtad, hogy a munkaerőpiacon a vámügyintéző szakma az egyik legkeresettebb? A munkáltatók rendszeresen küldenek intézményünknek állásajánlatokat, melyeket továbbítunk a vámügyintéző, jövedéki ügyintéző és termékdíj ügyintéző képzéseink végzett résztvevőinknek. A KOTK-s vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanfolyamon szerzett bizonyítvány jó ajánlólevél. Tanulj velünk Te is!

image
Vállalkozási mérlegképes könyvelő

Nincs közgazdász diplomád, de szeretnéd elvégezni a mérlegképes könyvelő képzést? Méghozzá olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet? Akkor nálunk a helyed, hiszen felkészült tanáraink és kiváló oktatóanyagunk téged is elvezetnek a sikeres mérlegképes könyvelői vizsgához.