Tudnivalók

Hogyan tudsz jelentkezni a tanfolyamokra?

Online

Válaszd ki a neked megfelelő OKJ képzést a Képzéseink menüpont alatt. Töltsd ki az ahhoz tartozó online jelentkezési lapot. Ennek beküldése után munkatársaink e-mailen vagy telefonon felveszik veled a kapcsolatot. Egyeztetik a választott képzés belépési feltételeit, illetve a felmentési lehetőségeket, majd időpontot egyeztetnek a beiratkozásra.
 
Személyesen
 
Egyeztess időpontot munkatársainkkaI elérhetőségeink egyikén. Időpont-egyeztetés után a KOTK ügyfélszolgálati irodájában várunk.
Telefon: 06 1 344 5199
E-mail: info@kotk.hu
Cím: 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 2.
 

Beiratkozás

Beiratkozáskor be kell mutatnod a képzés megkezdéséhez előírt iskolai végzettséget és/vagy szakmai előképzettséget igazoló eredeti bizonyítványokat. Ezekről másolatot készítünk, melyet a jelentkezési laphoz csatolunk, valamint megkötjük a felnőttképzési szerződést.
 

Tandíjfizetés

A tandíjat vagy annak első részletét beiratkozáskor készpénzzel vagy bankkártyával fizetheted be, illetve átutalásra is lehetőséged van.

 

Miért a felnőttképzés?

Mi különbözteti meg a KOTK felnőttképzéseit az iskolarendszerű oktatástól?
  • Felnőttképzésben részszakképesítések* megszerzésére is lehetőséged van.
  • Képzéseinket rugalmas időbeosztással, a munkaidő után vagy hétvégi időpontokban tartjuk, válaszd a számodra megfelelőt.
  • A szakképesítések megszerzésére irányuló képzéseket távoktatásos formában kínáljuk, így az egyéni felkészülésre szánt tananyagot minden résztvevőnk a saját időbeosztásának megfelelően sajátíthatja el.
  • Távoktatásos képzéseinken más intézménynél magasabb óraszámban kínáljuk konzultációs foglalkozásainkat.
  • A szakképesítés megszerzéséig nem kell 1 vagy 2 tanévet az iskolapadban töltened.
  • Lehetőséget biztosítunk előzetes tudás felmérésére és beszámítására, így korábbi hasonló területen végzett tanulmányaid esetén mind a képzési idő, mind pedig a képzés költsége csökkenhet.
  • Egyes képzéseken évente akár 7 alkalommal szervezhetünk OKJ vizsgát. Képzéseinket minden esetben a képzést felügyelő minisztérium által kiírt OKJ vizsga időponthoz igazítjuk.
  • A felnőttképzésben rövidebb idő alatt megszerzett OKJ bizonyítvány egyenértékű az iskolarendszerben megszerzett bizonyítvánnyal, így a továbbtanuláshoz szükséges pontok ezzel a bizonyítvánnyal is megszerezhetők.
  • Oktatóink színvonalas, gyakorlatorientált órákat tartanak, „tanulóbarát” hozzáállásuk mindenben támogatni fog. Ügyfélszolgálatunkon pedig kedves, hozzáértő munkatársaink mindenben segítenek, hogy zökkenőmentesen, gyorsan intézhesd ügyeidet.
 

Mi az a részszakképesítés*?

A részszakképesítés megszerzésére irányuló képzés olyan rövid időtartamú tanfolyam, ahol a résztvevők a szakképesítés bizonyos moduljait tanulják, és amelyek a szakképesítéssel betölthető munkakörök egy részére képesítenek.
 

Minek a rövidítése az OKJ?

Az Országos Képzési Jegyzék a magyar állam által elismert szakképesítések, részszakképesítések és szakképesítés-ráépülések listája.
 

Mit értünk szakképesítés-ráépülésen?

Egyes szakképesítések vagy egyes felsőfokú tanulmányi területeken megszerzett oklevél/záróvizsga további magasabb szintű úgynevezett szakképesítés-ráépülések elvégzésére jogosítanak, melyek további munkakörök betöltésére is alkalmassá tesznek.